måndag 7 maj 2012

Strassburgare





Saknar du en kaksprits går det bra att att forma degen till smala rullar som plattas till en aning
och kapas i önskade längder. Ge dem räfflar mönster med en gaffel om du vill.

ca 25 kakor

125 g smör, rumsvarmt
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl

Garnering:
75 g mörk choklad (70%)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en pösig
smet. Tillsätt vetemjöl och potatismjöl, lite i taget, och rör kraftigt emellan.

Fyll en kaksprits med degen och spritsa ut den i den form du önskar på en plåt
med bakplåtspapper, till exempel i längder, toppar eller ringar.

Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Garnering:
Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn och doppa kakorna ena ände.
Låt svalna på galler. De går utmärkt att frysa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar