måndag 7 maj 2012

Citronkaka med frosting




Med både kokosflingor och kokosmjölk i smeten får den här saftiga kakan en alldeles speciell smak, balanserad av den syrliga citronen.

ca 10 bitar

100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
2 tsk bakpulver
1 liten burk kokosmjölk
1 citron, rivet skal

Frosting:
200 g naturell färskost, typ philadelphia
3 dl florsocker
75 g smör, rumsvarmt
Garnering:
ätliga blommor, t ex violer
flagad färsk kokos

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull eller i mikrovågsugnen
och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kokos, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner blandningen tillsammans med smöret, kokosmjölken och citronskal i
äggpöset. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och kokosbeströdd form
med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Låt kakan stå kvar i formen
ca 5 minuter innan den lossas och får kallna på galler.
Frosting:
Vispa färskost, florsocker och smör till en fluffig smet. Bred den över kakan. Garnera
med ätliga blommor och flagad kokos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar