söndag 6 maj 2012

Rulltårta med hallon och kolakräm

8-10 bitar

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk vatten

Kolakräm:
2 dl vispgädde
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap

Fyllning:
125 g färska hallon

Gör så här:
Kolakräm: Blanda vispgrädde, socker och sirap i en kastrull och låt
blandningen koka tills den är 120 grader eller håller kulprovet, det vill säga,
droppa lite smet i ett glas med kallt vatten. Går det att rulla smeten till en kula
är smeten färdig.

Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
Rör ner vattnet.

Bred ut smeten i ett jämnt lager i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.

Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra försiktigt bort pappret som
den gräddats på.
Du kan pensla med vatten på pappret så går det lättare.  Låt kakan svalna och bred
sedan på kolakrämen. Fördela hallon ovanpå och rulla ihop kakan.
Förvara rulltårtan svalt, inrullad i bakplåtspappret, tills den ska skäras upp och
avnjutas.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar