tisdag 27 mars 2012

Vit chokladtryffel


15 stycken
Tid: 1 1/2 tim + minst 2 tim i kylen

1/2 dl vispgrädde
50 g smör
1/2 dl mascarpone
150 g vit choklad
1 dl florsocker
1 apelsin, rivet skal

Garnering:
150 g vit choklad
gult och rosa karamellströssel

Koka upp grädde, smör och mascarpone i en kastrull. Rör ner choklad och florsocker och smaksätt med apelsinskal. Häll smeten i en skål och låt den svalna. Gärna i kylen ett par timmar.

Ös upp smeten med en tesked och forma till kulor. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna i rumstemperatur ca 1 timme.

Smält chokladen till garneringen över vattenbad eller i mikron. Doppa kulorna , de ska bli helt täckta. Stick i en tandpetare så går det lättare. Garnera genast med strösslet och låt stelna.

MASCARPONE
är en italiensk krämig färskost med mild och god krämig smak. Den kan lätt ersätta vispgrädde och creme fraiche i många rätter och desserter. Går utmärkt att frysa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar