söndag 25 mars 2012

Chokladglassmuffins




225 g osaltat smör (rumstempererat)
2 1/2 dl strösocker
3 3/4 dl extra fint vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
4 ägg
1 tsk vaniljessens

Fyllning och glasyren:
175 g chokladglass
100 g hackad fin choklad
3/4 dl visprädde

Värm ugnen till 175 grader. Placera 18 pappersformar i fördjupningarna på muffinsplåtar. Vispa samman
ingredienserna till muffinsen med elvispen i en stor rymlig skål. Det tar ca 2 - 3 minuter att få en fin, slät smet.
Klicka ut smeten i formarna, inte ända upp, de jäser. Grädda i 20 minuter. Ta ut och låt svalna i 5 minuter.  Lyft sedan över muffinsen på galler och låt svalna helt.  När de svalnat, skär horisontellt av toppen på varje muffins och bred över lite rumstempererad glass. Sätt på det avskurna "locket" och frys ner muffinsen.
Nu till glasyren: Smält choklad i vattenbad tills chokladen smält. Ta av från värmen. Tillsätt vispgrädden och blanda väl. Låt svalna något och bred den sedan över de framtagna muffinsen. Ställ de åter i frysen för att stelna. Förvara i frys i en lufttät burk i upp till 3 månader. Dessa muffins bör flyttas från frysen till kylskåpet 30 minuter innan servering. Sedan är det bara att njuta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar