fredag 16 mars 2012

Rulltårta med hallon


3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk vatten

Kolakräm:
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap

Fyllning:
125 g hallon

1. Kolakräm: Blanda vispgrädde, socker och sirap i en kastrull och låt blandningen koka tills den ä 120 grader. Gör ett kulprov, det vill säga doppa en droppe av smeten i ett glas kallt vatten. Går det att rulla en kula ä smeten färdig.
2. Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Rör ner vatten.
3. Bred ut smeten i ett jämnt lager i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
4. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort pappret som den gräddats på. Pensla baksidan på bakplåtspappret så går det lättare. Låt kakan svalna och bred sedan på kolakrämen. Fördela hallon ovanpå och rulla ihop kakan/tårtan. Förvara rulltårtan svalt, inrullad i bakplåtspapper, tills den ska skäras upp och avnjutas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar