måndag 30 maj 2016

Flädercheesecake


Cheesecake med fläder är en sommartårta som förgyller alla tillfällen. Cheesecaken är utmärkt att tillaga i förväg och frysa in.
Flädercheesecake Receptbild - Allt om Mat
ULRIKA POUSETTE
Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten

Ingredienser12 - 14 bitar

Tårtbotten:
2 dlcornflakes
1,5 dlrågflingor
1 dlvetemjöl
1 dlmuskovadosocker, mörkt eller brun farin
75 gsmör
Cheesecake fyllning
4 stgelatinblad
250 gkesella, (1 burk 10%)
250 gkesella vanilj, vanilj (1 burk)
4 dlcrème fraiche, eller färskost t ex Philadelphia
2 dlflädersaft, koncentrerad
0,5 stcitron, skal och pressad saft
1,5 dlflorsocker
1 stvaniljstång
Flädergelé
2 stgelatinblad
2 dlflädersaft
Garnering
0,5 ljordgubbar
myntablad
1. Botten: Sätt ugnen på 200°. Mixa cornflakes, rågflingor, mjöl, socker och smör i matberedare. Tryck ut degen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna.
2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda alla mejeriprodukter med flädersaft, citronskal, citronsaft och florsocker i en kastrull. Halvera och skrapa ur vaniljstången. Blanda ner vaniljfröna i kastrullen. Låt blandningen koka upp och vispa den slät. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i blandningen. Låt svalna innan den hälls i pajformen.
3. Ställ tårtan i kylen 1–2 timmar för att stelna.
4. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm saften i en kastrull. Tillsätt gelatinet under omrörning. Låt gelén stelna tills den är trögflytande innan den hälls över tårtan. Låt stå ytterligare ca 2 timmar i kylen för att stelna.
5. Lossa tårtan från formen och lägg den på ett fat. Garnera med jordgubbar och mynta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar