måndag 17 juni 2013

Här kommer några härliga midsommarrecept


 Jordgubbs- och limecupcakes

 125 g osaltat smör 200 g strösocker
1 msk rivet limeskal
2 ägg
 3 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
1 1/4 dl yoghurt naturell
125 g färska jordgubbar
Saft av en 1/2 lime

 Marängfrosting:
 70 g strösocker
3 äggvitor
1/2 krm ättikssprit 12%
250 g rumsvarmt osaltat smör
1 msk rivet limeskal
Saft av 1 lime
12 - 16 dl siktat florsocker

Dekoration:
 Ätbar pärlemorspray
Ätbart glitter
Sockerpärlor
Blommor av fondant

 Gör så här:
 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en muffinsplåt för 12 muffins med pappersformar.
2. Vispa smör, strösocker och limeskal ljust och luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordentligt mellan varje.
3. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i en annan bunke. Vänd ner 1/3 av de torra ingredienserna i smeten.
4. Rör ner yoghurten. Mosa jordgubbarna med limesaften i en skål. Vänd ner resten av de torra ingredienserna i smeten växelvis med de mosade jordgubbarna. Rör om.
5. Fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen i 18 - 22 minuter. Ta ut plåten ch låt svalna i ca 5 minuter. Flytta över kakorna till ett galler och låt kallana helt.
6. Frosting: Blanda strösocker, äggvitor och ättikssprit i en rostfri bunke. Ställ bunken över vattenbad och hetta upp vattnet till 75 grader. Vispa smeten kontinuerligt tills den skummar, äggvitan får inte klumpa sig. Ta upp bunken och vispa med elvisp på hög hastighet i ca 4 minuter.
7. Vispa hälften av smöret med 1/3 av marängsmeten i en annan bunke. Tillsätt resten av smöret och vispa lite till. Vänd ner resten av marängsmeten och fortsätt vispa.
8. Tillsätt rivet limeskal och limesaft och blanda ordentligt. Tillsätt florsockret, lite i taget, under fortatt vispning. Frostingen ska smaka florsocker och konstistensen ska vara smidig. Tillsätt mer florsocker om det behövs.
9. Dekoration: Häll frostingen i en spritspåse. Använd till exempel en tyll som ger en stor öppen stjärna. Börja spritsa i ytterkanten av cupcaken och för spritsen i cirklar inåt mitten. Avsluta med en liten topp. Dekorera med pärlemorspray, glitter, pärlor och blommor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar